Bank Nord

På tross av navnet, er ikke Bank Nord en egentlig bank, men derimot en lånemegler som formidler kontakt mellom kunder som ønsker å ta opp forbrukslån, og tilbydere av slike lån. Tjenesten er helt ny på markedet, og drives av selskapet Digitalfinans AS, som ble etablert så sent som i oktober 2016.

Bank Nord samarbeider med totalt 12 banker, men de forteller ikke hvilke banker dette er, men ved å kontakte kundeservice hos Bank Nord, vil det helt sikkert være mulig å få vite navnet på bankene. Det formidles lån fra 10.000kr. Og opp til 500.000kr. Rentebetingelser og kostnader til etablering av lånet og det månedlige termingebyret, vil selvsagt variere fra bank til bank og ut fra din inntekt og økonomiske situasjon.

Bank Nord sender søknaden til alle bankene

De fleste lånemeglere vil ta en titt på din lånesøknad, og basert på informasjonen du har oppgitt, velge en håndfull banker som de videresender søknaden til. Det betyr at selv om en lånemegler samarbeider med for eksempel 15 banker, så vil de kanskje bare være 4-5 banker som faktisk får oversendt din lånesøknad. Bank Nord har en litt annen tilnærming, og videresender din søknad til alle de 12 bankene de samarbeider med. Dette betyr at du i mange tilfeller vil få hele 12 lånetilbud, og dermed et bredt utvalg av tilbud du kan sammenligne.

Det er gratis å benytte Bank Nord. Selskapet får en provisjon fra banken, hvis du takker ja til et lånetilbud, men de tar ingen avgift fra låntaker, for å benytte tjenesten. Det er selvsagt også helt uforpliktende å benytte Bank Nord. Det er ikke noe krav om at du faktisk må takke ja til et lånetilbud, så hvis du, etter å ha sammenlignet tilbudene du mottar, ikke ønsker å gå for et av lånene, kan du uten problemer forkaste alle tilbud.